PRAVO NA ŽIVOT

Planirali smo troje, priželjkivali dvojke, a sada bi jedno ispunilo nase snove

29.07.2011.

Ja u Svemiru

Da li ste se ikada zapitali kakva je naša uloga postojanja na ovom svijetu? Ja se to još uvjek pitam. Imam dugogodišnji bračni staž ali nisam majka. Možda meni nije sudjeno da to budem. Možda je moja uloga nešto sasvim drugo. Moje ime nisu izabrali moji roditelji već mamina i tatina vjenčana kuma. Ne zovem se  sanjalica, moje ime je vedro i veselo, puno optimizma. Nekada sam tako ranjiva i osjetljiva da lako zaplačem pa sam tada Suzana. Ipak, najviše volim Sanjalicu. Sanjalica ima svoje snove za koje živi.  Sanjalica donosi sreću svima oko sebe. Moji prijatelji su me angažovali kao bebisiter za jedno dijete. Sada imaju tri srećice.

Upoznala sam dosta žena koje su se godinama borile sa neplodnošću a sada su majke. Nekako sam umislila da ja donosim sreću drugima.

Veoma me je teško naljutiti. Možda će ovo biti smiješno ili glupo ali imam osjećaj da ako me neko povrijedi i ja sam ljuta, desiće se nešto loše. Ako osjetim plimu ljutnje sebe opominjem i u sebi ponavljam :“Bože, oprosti mi!“

Za vrijeme zabavljanja mene i mog supruga mi smo se nešto posvadjali i nismo pričali tri dana. Tada je njegovoj baki na selu izgorio krov na kući.  Bilo je još nekoliko sličnih situacija kojih ne želim da se sjećam. Ne želim da nekog  mrzim, i kada me neko povrijedi ne želim da sam ljutica. Pokušavam da nadjem opravdanja za svačije loše postupke. Ne želim da mislim da me je neko namjerno povrjedio jer tada se ja ne osjećam dobro. Ne mogu da nosim u srcu gorčinu i mržnju. Moje srce nema mjesta za takva osjećanja. Puno je ljubavi, dobrih želja i namjera.  

Trudim se da sanjam samo lijepe snove. Stvarno, imam običaj da, kada hoću da zaspim, razmišljam (sanjarim) o lijepim stvarima, pokušavam prizvati lijepu sutrašnjicu. Mnogo puta sam sanjarila o svoj djeci i smišljala im imena. Najčešće su to bila neobična i ne baš česta imena.

Još uvjek o tome sanjarim. Možda ja ne odsanjam svoj san ali ako odsanjam nečiju  Lauru, Luku, Matiju, Iskru ....ja ću se osjećati da sam i sama tome doprinjela jer ja donosim sreću!

Ako je moja uloga da drugima donosim sreću, ja sam srećna. Prihvatam tu ulogu!